Havenaren snakken naar nieuwe kustzone

Door Marcel Beijer
HAVEN CENTRUM – De inwoners van Almere Haven snakken naar de aangekondigde opknapbeurt van de kustzone in het oudste stadsdeel van de stad. Dat werd donderdagavond duidelijk toen de gemeenteraad vergaderde in de buurt van de locatie zelf: in kerkcentrum Goede Rede.

In kerkcentrum Goede Rede reageerden Havenaren enthousiast over de plannen voor de kustzone in Haven. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Het komt niet vaak voor dat insprekers positief zijn over een plan van de gemeente. Donderdag was een duidelijke uitzondering. Bijna alle tien de insprekers waren blij dat de Kustzone eindelijk wordt opgeknapt. Stuk voor stuk eindigden zij hun betoog met applaus. Natuurlijk hadden alle insprekers hun wensen en verwachtingen, maar in het algemeen was er opluchting: de kustzone wordt eindelijk aangepakt en hopelijk heeft dat positieve gevolgen voor het stadscentrum van Haven, waar ondernemers het momenteel loodzwaar hebben.
Een aantal bezoekers was bezorgd over de bouwput die zal ontstaan tijdens de opknapwerkzaamheden en ook niet iedere bezoeker was blij dat er in de kustzone ruim 200 woningen worden gebouwd. Andere bezoekers spraken dat tegen: de extra woningen zijn juist nodig om de loop in het centrum te houden. Om die reden waren sommige bewoners ook blij dat er een hotel staat ingetekend in de plannen, waar anderen dat juist weer jammer vonden.

 

Lof voor participatie


In het algemeen werd duidelijk dat de Havenaren niet kunnen wachten tot de eerste schop de grond in gaat. Veel lof was er voor de aanpak van de gemeente die in het participatietraject goed geluisterd had naar de wensen van inwoners, belanghebbenden en verenigingen. “We beginnen het geloof ik eindelijk te leren”, zei raadslid John van der Pauw (PvdA). Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema ging zelfs nog een stapje verder. “Door de inbreng van deze partijen is het plan eigenlijk veel beter geworden.”

Artikel geplaatst op: 02 februari 2018 - 10:48

Gerelateerd

Delen