Nieuwbouw International School in Poort

POORT – De gemeenteraad is voor de nieuwbouw van een International school in Stadstuinen Poort. Dit bleek afgelopen donderdag op de Politieke Markt. Wel wil de raad dat de school niet teveel toeters en bellen krijgt en dat de kosten binnen de perken blijven.

In 2010 werd ook al een paal geslagen voor nieuwbouw van de international school in Poort. Binnenkort komt er een nieuw gebouw op een andere locatie in Poort. (Foto: archief Almere DEZE WEEK)


De Almeerse Scholen Groep, het Baken Almere, de provincie en de gemeente realiseren op die manier internationaal basisonderwijs en het internationaal voortgezet onderwijs op één locatie. Een belangrijk argument om de internationale school in Almere te vestigen is dat het vestigingsklimaat voor internationale werknemers en bedrijven in Almere en in de Noordvleugel van de Randstad aantrekkelijker wordt. Verder is er gebrek aan plekken op internationale scholen in de regio.
Almere heeft twee internationale scholen – een voor basisonderwijs, de International Primary School Almere (IPSA) - gevestigd in basisschool Letterland in Literatuurwijk- en een voor het voortgezet onderwijs, de International School Almere (ISA) aan de Heliumweg in Poort. Die worden in de nieuwbouw samengevoegd.

Beroep op Almere


In de toenemende concurrentie van vestigingsplaatsen is het voor bedrijven belangrijk om niet alleen een geschikte locatie voor hun bedrijfshuisvesting te vinden, maar ook een plek op internationale scholen voor kinderen van hun medewerkers. De druk op bedrijventerreinen, kantoren en scholen in Amsterdam is groot evenals de druk op de woningmarkt. Almere kan hier met de nieuwe international school een oplossing bieden. Daarnaast doen grote internationale bedrijven in Amsterdam voor hun internationale werknemers in toenemende mate een beroep op Almere voor wonen en scholen.
Of de International school er voor kinderen van 0 tot18 jaar moet zijn of voor kinderen van 4 tot 18 jaar wordt nog nader besproken in de raad. Met name de VVD zette bij de eerste keuze nog vraagtekens.

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 11:08

Gerelateerd

Delen