Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock

Door Marcel Beijer
ALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over de toekomst van zeilschool en jachthaven Haddock. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Wethouder Tjeerd Herrema nodigde eigenaar Philippe van Thiel opnieuw aan tafel uit.

Archieffoto: Fred Rotgans


De gemeente en Haddock liggen al jaren met elkaar in de clinch over de rol van zeilschool tijdens de Floriade die in 2022 gehouden gaat worden. De zeilschool ligt midden op het toekomstige Floriadeterrein en presenteerde een paar jaar geleden een eigen ontwikkelingsplan voor de Floriade. Dat werd door de gemeente niet omarmd. De gemeente heeft altijd aangegeven dat ze Haddock graag willen behouden voor het evenement, maar onder de voorwaarden die ze gesteld hebben. Eén van die voorwaarden is dat de onderhoudsloods moet verdwijnen en dat de jachthaven moet vergoenen. De ruzie is zo hoog opgelopen dat er inmiddels verschillende gerechtelijke procedures lopen.
Omdat de trein van de Floriade nu flink op stoom is gekomen, lieten verschillende partijen donderdagavond weten dat er nu snel duidelijkheid moet komen over de toekomst van Haddock. Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema was het daar mee eens. “Ik herhaal dat we Haddock graag een rol willen geven binnen de Floriade. Onze meningen verschillen, dat is bekend. En het klopt dan ook dat er verschillende procedures lopen, maar ik nodig eigenaar Philippe van Thiel nog steeds uit om met mij aan tafel te komen praten. Inmiddels zie ik ook wat beweging aan zijn kant. Dus wie weet wat daar van komt.“

Artikel geplaatst op: 16 februari 2018 - 08:04

Gerelateerd

Delen