Coffeeshop Meridiaanpark op losse schroeven

Door Robert Mienstra
BUITEN – De PvdA en VVD dienen aanstaande donderdag op de Politieke Markt een motie in om vestiging van een coffeeshop aan het Meridiaanpark in Buiten tegen te houden. Naar verwachting zal deze motie een meerderheid in de gemeenteraad krijgen. Dat betekent dat op de door het college beoogde plek geen coffeeshop komt.

In het Meridiaanpark komt geen blowboot waar pretsigaretjes verkocht gaan worden. (Foto: Shutterstock)


Vanuit de bewoners was er veel bezwaar tegen de coffeeshop. Een petitie leverde 1112 handtekeningen op. “Wij willen ook niet dat de coffeeshop daar komt”, zegt Kerim Iskender (PvdA). “Het college heeft een principebesluit genomen om de coffeeshop bij het haventje in het Meridiaanpark toe te staan. Toen de petitie van de omwonenden werd opgestart, zijn we bij de bewoners op bezoek gegaan. We hoorden hun argumenten en toen ontstond al het beeld dat dit geen handige locatie is. Er kwamen grote vraagtekens bij de criteria die gesteld zijn. Door de ligging is er nauwelijks sociale controle mogelijk waardoor eventuele overlast kan worden tegen gegaan. Uiteindelijk vindt de PvdA dat de plek niet geschikt is. Dat neemt niet weg dat we wel vinden dat er een coffeeshop in Buiten moet komen, maar zeker niet hier.Vandaar dat we samen met de VVD deze motie tegen de coffeeshop op die plek hebben voorbereid.”

Minst geschikt


“De locatie aan het Meridiaanpark kwam jaren geleden al als minst geschikte plek naar voren”, zegt Ulysse Ellian van de VVD, “ik heb sindsdien ook geen nieuwe argumenten gehoord waarom die plek nu wel geschikt zou zijn. Dan is het dus duidelijk dat de locatie nog steeds ongeschikt is. En de petitie van 1112 handtekeningen van bewoners tegen de coffeeshop op die locatie liegt er ook niet om. Er is geen draagvlak onder de omwonenden. Maar ook ongewenste verkeersstromen en de toekomstige ontwikkeling van het park zijn argumenten om daar de coffeeshop niet toe te staan.”

Artikel geplaatst op: 05 maart 2018 - 20:34

Gerelateerd

Delen