'Almeerse vrouwen vermijden onveilige situaties op straat'

STAD CENTRUM - Het CDA heeft op de Grote Markt met ruim veertig meisjes en vrouwen gesproken over hun veiligheidsgevoel. Net zoals dat in Utrecht gebeurt, wil de partij meedoen aan de Safe Streets-aanpak van de Verenigde Naties. Die beoogt dat meisjes en vrouwen op straat veilig zijn en zich veilig voelen.
CDA in gesprek met vrouwen over hun veiligheidsgevoel op straat. (Foto: aangeleverd)

Het merendeel van de Almeerse meisjes en vrouwen voelt zich steeds vaker onveilig op straat en in uitgaansgelegenheden. Daarom mijden zij onveilige situaties in openbare ruimten: in de avond het huis niet meer verlaten, parken en stille plekken overslaan en slecht verlichte stukken links laten liggen. Het CDA liep zaterdag 10 maart mee met de nachtdienst van de politie om zelf te ervaren wat er gebeurt. Meer blauw op straat, is voor ondervraagden een goede oplossing. Net als meer verlichting.
Het grootste deel van de ondervraagden laat zich ophalen door broer, vriend of man. Vooral NS-stations, bushokjes en het Festivalplein worden als onveilig beschouwd. Het CDA enquêteerde ook bij de treinstations. De resultaten worden aangeboden aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Hij is bezig met een nieuwe wet Straatintimidatie.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 13:31

Gerelateerd

Delen