Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord

ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde dat stoppen met de Floriade goedkoper zou zijn dan doorgaan met de wereldtuinbouwtentoonstelling. Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) noemt deze conclusie onverantwoord.

"Het onderzoek bevestigt dat stoppen met de Floriade heel veel geld kost. Er wordt zelfs gesproken over een bedrag tussen de 24 miljoen euro en 75 miljoen euro. Daarmee is stoppen voor ons, zoals we ook al eerder hebben aangegeven geen optie. Wij vinden het zelfs onverantwoord”, zegt de wethouder namens het college van burgemeester en wethouders.

Verantwoorde riscio-analyse

“Het onderzoek geeft daarnaast een helder beeld als het bijvoorbeeld gaat om de kostenbaten-analyse. Jammer is wel dat Rebel spreekt over een aantal hotelovernachtingen dat uit gaat van een het aantal hotelbedden dat we nu hebben. Wij weten inmiddels dat er meerdere hotelinitiatieven op stapel staan. Bijvoorbeeld achter het station Almere Centrum. Zij hebben dat niet gebruikt, maar het aantal hotelbedden in Almere wordt de komende tijd verdubbeld”, licht Herrema toe. “Daarnaast staan er meer baten op de rol. We gaan dat in de toekomst nog sterker benadrukken. Net als dat we de Floriade nog meer willen gaan laten leven in de stad, maar ook in de rest van het land. We zijn de verplichting immers aangegaan, en net als Rebel concludeert, willen we het risico niet lopen dat de kosten nog hoger uitvallen als we stoppen en dan dus ook zeker weten dat we er geen inkomsten uit gaan krijgen. Dat zou namelijk echt zonde zijn. De centrale vraag in het rapport ging over of er een verantwoorde risicoanalyse heeft plaatsgevonden. Het antwoord daarop is ‘ja’ en dat is precies in lijn met onze bevindingen en de informatie die wij aan de gemeenteraad en naar alle Almeerders communiceren.”

 

 

Artikel geplaatst op: 15 maart 2018 - 14:22

Gerelateerd

Delen