PvdA stelt vragen over lerarentekort in Almere

Door Robert Mienstra
ALMERE – De PvdA heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het dreigende lerarentekort in Almere. De partij maakt zich er zorgen over dat door het lerarentekort in de stad de continuïteit oen kwaliteit van het onderwijs in Almere in het geding is.
Heeft deze klas komende jaren nog een leerkracht voor de klas? (Foto: Shutterstock)

De partij wil onder meer weten hoe groot is het lerarentekort in de stad is en wat de prognoses zijn voor de komende tien jaar. Verder vraagt de partij of het college dezelfde initiatieven wil nemen die onder meer in Amsterdam (huizen exclusief reserveren voor leraren) en Rotterdam (omscholen van werklozen/bijstandsgerechtigden) worden ontplooid om het lerarentekort terug te dringen.
‘Almere staat de komende jaren een lerarentekort te wachten en het werven van (goede) leerkrachten zal een forse inspanning kosten’, stelt de PvdA. ‘Voormalig bestuursvoorzitter van de Almeerse Scholen Groep (ASG) Ingrid Verheggen waarschuwde hier in 2016 ook al voor. Zij verwachtte over een aantal jaar ruim honderd basisschoolleerkrachten te kort te komen.’
Artikel geplaatst op: 16 maart 2018 - 12:52

Gerelateerd

Delen