'Stemmen is een waardevol recht'
Burgemeester Franc Weerwind: 'Almere maken we met elkaar'

ALMERE – “De gemeenteraad neemt beslissingen die gaan over uw eigen buurt, de veiligheid in uw wijk, over sportvoorzieningen in uw stad, over groen en milieu, over onderwijs- en zorgvoorzieningen voor u en uw familie. Kortom, over alles wat voor u belangrijk is. Op woensdag 21 maart heeft u de kans om uw invloed als inwoner te laten gelden. Door uw stem te geven aan de partij die naar uw mening de beste plannen heeft voor Almere.
Burgemeester Franc Weerwind: 'Op woensdag 21 maart heeft u de kans om uw invloed als inwoner te laten gelden.' (Foto: aangeleverd)

Na de verkiezingen gaan partijen met elkaar in overleg om te kijken welke partijen het beste kunnen samenwerken, zodat zoveel mogelijk van hun ideeën verwezenlijkt wordt. Die samenwerking heet een coalitie. Dat betekent dat niet alle ideeën van één partij gerealiseerd kunnen worden, maar dat partijen samenwerken. Zo hoort dat in onze democratie.
Er doen dit jaar 16 partijen mee aan de verkiezingen in Almere en elke partij heeft zo haar eigen ideeën over de toekomst van onze stad. Door de groei van Almere, we hebben ondertussen ruim 204.000 inwoners, kiest u bij deze verkiezingen niet 39 raadsleden, maar 45. Deze uitbreiding van de raad is niet de eerste keer in de geschiedenis van Almere. Laat ik u kort meenemen in de historie van de Almeerse gemeenteraad. In 1986 vergaderde de raad voor het eerst, toen nog met 27 gemeenteraadsleden. Eind 2000 was de raad inmiddels al gegroeid naar 39 leden en nu, in 2018, zullen 45 mensen de komende vier jaar alle Almeerders vertegenwoordigen.
Door woensdagavond uw stem uit te brengen, oefent u daarmee direct invloed uit op uw stad. Stemmen is een waardevol recht. Het is goed daarvan gebruik te maken. Ik wens u veel wijsheid toe in het stemlokaal.”
Franc Weerwind, burgemeester van Almere.
Artikel geplaatst op: 19 maart 2018 - 12:21

Gerelateerd

Delen