Nu al scheuring in politieke partij WSTAV

 Door Robert Mienstra

ALMERE – De verkiezingen zijn nog niet geweest of de partij WSTAV valt al uiteen. De partij heeft Glen Leeuwin geroyeerd. Leeuwin is een bekende Almeerder die vooral als jongerenwerker naam maakte. “Een interview in Het Parool van 10 maart was de aanleiding voor mijn royement”, zegt Leeuwin. “Daar had ik het over mijn half-zusje Sylvana Simons van de partij BIJ1.”

Glen Leeuwin: ““WSTAV wilde mij van de tweede plek af hebben, het is gewoon doorgestoken kaart.’ (Foto: aangeleverd)

“In het Parool stond dat WSTAV en BIJ1, de partij van mijn zusje, ongeveer hetzelfde gedachtengoed hebben. En daar ben ik nu op gepakt. Maar ik heb dat zo ook niet gezegd”, zegt Leeuwin. “WSTAV wilde mij van de tweede plek af hebben, het is gewoon doorgestoken kaart. Iedereen weet dat ik een integer man ben. Dat WSTAV zo met mij omgaat, dat vind ik echt heel erg.”


Sabotage
Verder verwijt WSTAV dat Leeuwin de diversiteitsdag heeft gesaboteerd. “Ik heb die dag zelf georganiseerd en tot een succes gebracht. Er zijn mensen in WSTAV die mijn plek willen hebben. Als je nu al zo in een partij te werk gaat, dan hoor je niet in de politiek thuis.”

Sylvana Simons
Eind vorig jaar werd WSTAV opgericht. Bij de oprichtingsvergadering meldde de partij aanvankelijk dat ze als Almeerse tak van BIJ1 van Sylvana Simons naar buiten zou komen. Maar al snel werd daarvan afgezien door de leden. Het Parool meldt: 'Sylvana en Glen zagen elkaar vorig jaar op een familiereünie. Daarvoor hadden ze nog wel contact over het opzetten van een Almeerse tak van Artikel 1, later BIJ1. Vanwege organisatorisch gedoe aan beide kanten koos Almere ervoor om als WSTAV door te gaan. WSTAV betekent 'wij staan voor...' met grofweg dezelfde ideologie als BIJ1.'

Advocaat
Leeuwin laat het er niet bij zitten. “Vanmiddag zit ik bij mijn advocaat. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.” Leeuwin staat uiteraard woensdag op het stembiljet als nummer 2 van WSTAV. “Als ik voldoende voorkeurstemmen krijg, dan ga ik sowieso de raad in, maar natuurlijk niet als lid van WSTAV.”

Lijsttrekker Marvin Forst van WSTAV was niet voor commentaar bereikbaar. 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 19 maart 2018 - 10:33

Gerelateerd

Delen