Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

STAD CENTRUM – Almere is binnenkort 94 sociale huurappartementen rijker. Projectontwikkelaar R.I. de Vries & partners (RIVP) kocht 10.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte in de Zoetelaarpassage en verbouwde dit tot sociale huurappartementen. De gloednieuwe appartementen zijn, volgens Rob de Vries van RIVP, van hoge kwaliteit. “Dit is woonkwaliteit voor een huurprijs die je niet snel zal vinden." Alle appartementen zijn al vergeven.

De 94 appartementen liggen boven de winkels in de Zoetelaarpassage. (Foto: Almere DEZE WEEK)

RIVP kocht de leegstaande kantoorruimte van Unibail-Rodamco. “Het was een voormalig bedrijfsverzamelpand dat al lange tijd leeg stond”, aldus Rob de Vries. “Toen we het aankochten zat er al een woonbestemming op het pand. We besloten een plan te maken voor sociale woningbouw. Juist voor starters op de woningmarkt is de woningnood in Almere het hoogst en zijn de mogelijkheden beperkt. Dit plan hebben we voorgesteld aan de Alliantie en zij waren direct enthousiast.”
De afbouw van het pand is in volle gang. “Om leidingen naar alle appartementen te kunnen leggen moest de verdiepingsvloer met 30 centimeter worden opgehoogd. De leidingen moeten op een centrale plek naar de begane grond. Omdat dit via de ondergelegen winkels niet kon moesten we deze omleggen. Alle liftdeuren zitten nu te laag en moeten nog worden opgehoogd. Verder moeten we de plafonds in de centrale ruimtes nog dichtmaken en in verschillende appartementen nog de laatste hand leggen aan het sanitair.”
De gloednieuwe appartementen ogen ruim. “Dit is een kantoorgebouw uit de jaren '80. Omdat we een bestaand gebouw ombouwen beschik je al over de ruimte met hoge plafonds en brede gangen. We hebben ruime appartementen kunnen maken met een woonoppervlak tussen de 40 en 90 vierkante meter. Het zijn voornamelijk tweekamerappartementen en een aantal driekamerappartementen. De meeste daarvan beschikken over een balkon. Alle woningen zijn voorzien van kunststof kozijnen en beschikken over een nieuwe keuken, badkamer en wc.”
RIVP verwacht de appartementen in mei aan de Alliantie te kunnen opleveren. Jolanda Niessen van de Alliantie laat weten dat alle woningen al op Woningnet hebben gestaan. “De sluitingsdatum is al geweest, dus belangstellenden kunnen niet meer reageren”, aldus Niessen. “De netto huren variëren tussen de 414 en 597 euro. Bij toewijzing gelden de algemene regionale inkomenseisen, dit betekent dat men kon reageren met een inkomen tussen de 0 en 41.056 euro op jaarbasis.”

Artikel geplaatst op: 20 maart 2018 - 12:46

Gerelateerd

Delen