Ard van der Steur informateur nieuwe coalitie

ALMERE – Ard van der Steur wordt de informateur voor een nieuwe coalitie in Almere. “We hebben als VVD beloofd ‘te doen’, dus dan doen we ook daadwerkelijk. We zijn vandaag meteen aan de slag gegaan”, zegt lijsttrekker Hilde van Garderen.

Van der Steur gaat voor de VVD het proces begeleiden richting de vorming van een coalitieakkoord en een nieuw college van Burgemeester en Wethouders. De informateur heeft zowel landelijk als lokaal veel ervaring. Hij was namens de VVD lid van de gemeenteraad van Teylingen en Warmond en daarna lid van de Tweede Kamer. Op 20 maart 2015 volgde hij Ivo Opstelten op als minister van Veiligheid. Op 26 januari 2017 maakte hij zijn aftreden bekend, na een Kamerdebat over de Teevendeal.

Start informatiefase

Van der Steur zal direct starten met de informatiefase. De eerste stap daarbij is het voeren van gesprekken met alle politieke partijen. Winnaars en verliezers. De VVD sluit niemand op voorhand uit. Deze gesprekken zullen de komende dagen gevoerd gaan worden. Op basis daarvan krijgt de winnaar van de verkiezingen een beeld over welke combinaties van partijen mogelijk zijn. De uitkomsten van deze eerste inventarisatieronde zullen naar alle waarschijnlijkheid eind volgende week bekend kunnen worden gemaakt.

 

 

Artikel geplaatst op: 22 maart 2018 - 15:18

Gerelateerd

Delen