Gratis cursus voor nieuwe Statenleden

ALMERE – De provincie Flevoland organiseert vanaf 17 april de gratis cursus ‘Politiek actief voor de Provincie’. De provincie hoopt hiermee nieuwe Statenleden te werven die verkiesbaar zijn bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, in maart 2019.
Sinds woensdag 28 maart heeft de provincie weer een college van Gedeputeerde Staten. Harold Hofstra (links) is nieuw. Namens de ChristenUnie neemt hij een deel van de portefeuille over van SP-gedeputeerde Ad Meijer. Daarnaast staan Jaap Lodders (VVD), Jan-Nico Appelman (CDA) en Michiel Rijsberman (D66). (Foto: Provincie Flevoland)

De cursisten leren hoe de besluiten worden genomen en wat een Statenlid doet. Daarnaast ontmoeten zij politici en leren ze te debatteren. Ter afsluiting wordt een Statenvergadering bijgewoond.
‘Een unieke kans voor burgers van Flevoland om kennis te maken met de provinciale politiek en de toekomst van Flevoland vorm te geven. De cursus is voor iedereen die politiek actief wilt worden in de provincie, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.’
5 bijeenkomsten

De cursus bestaat uit een reeks van vijf bijeenkomsten in het Provinciehuis en start dinsdag 17 april om 19.00 uur in het Provinciehuis in Lelystad. Volgende bijeenkomsten zijn woensdag 9 mei, maandag 11 juni, maandag 25 juni en woensdag 18 juli.
De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Aanmelden kan door het formulier in te vullen op stateninformatie.flevoland.nl. Meer informatie via griffie@flevoland.nl
Artikel geplaatst op: 04 april 2018 - 12:25

Gerelateerd

Delen