Verbazing over advies Van der Steur

ALMERE  – De Partij voor de Dieren heeft met verbazing en teleurstelling kennisgenomen van het door de informateur uitgebrachte advies om te gaan formeren met VVD, PvdA, D66, GroenLinks en CU. Ook de fractie Respect!Almere is niet blij.

De PvdD met boompjes in stadhuis, (Foto: Bart Buijs, Prospero)

“Wij hebben nimmer een verklaring gekregen waarom onze fractie al direct na de eerste verkennende ronde was afgevallen”, meldt Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren. “Lettende op de verkiezingsuitslag, de winst van ‘groen’ en het palet van partijen wat nu voorligt denken wij dat een groene coalitie zeker mogelijk was geweest. Gezien de grote urgentie van onder andere het klimaatprobleem is dat noodzakelijk. Wij zien dit dan ook als een gemiste kans en vrezen dat de nieuwe coalitie, met wat kleine aanpassingen, op bestaande voet verder zal gaan met het voorop stellen van de korte termijn economische belangen in plaats van de lange termijn belangen van alle inwoners van Almere, mens en dier en de toekomstige generaties.”

Respect!Almere

Ook Respect!Almere is niet blij met de keuzes van Van der Steur. Het spijt fractievoorzitter Rene Eekhuis dat er in eerste aanleg geen plaats is voor zijn partij. "Enerzijds is Respect!Almere immers óók een winstpartij en anderzijds zijn de vijf beoogde coalitiepartijen allen zgn. 'landelijke' partijen met de daarbij vaak gebruikelijke en mogelijk blokkerende landelijke invloeden en/of belangen die haaks kunnen staan op de gemeentelijke belangen in Almere. Respect!Almere zou daarin – met alle respect - een rol kunnen spelen", aldus Eekhuis.

G

Artikel geplaatst op: 05 april 2018 - 13:54

Gerelateerd

Delen