'Bomenkap niet altijd even zorgvuldig'

ALMERE – De Partij voor de Dieren – op 21 maart met drie zetels in de gemeenteraad gekozen – laat direct van zich horen. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld over de bomenkap in het Meridiaan- en Oostrandpark.

Bomenkap in het Beginbos (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)


De PvdD stelt dat er ‘zeer veel’ bomenkap in Almere plaatsvindt en dat er ook nog zeer veel kap op de planning staat. De partij zegt signalen te hebben gekregen dat de bomenkap niet altijd even zorgvuldig gebeurt. De partij wil ook weten hoe het staat met de kap van zieke essen waar in sommige delen van de stad soms 95 procent van de bomen wordt gekapt. De partij noemt als voorbeeld het Oostrandpark, het stuk tussen Diadeemstraat en Vergulde Draakstraat en het stuk tussen de Hogering en de Sieradenweg. ‘Zieke essen hoeven niet altijd direct gekapt te worden’, aldus de PvdD in de brief aan het college. ‘Wij willen weten waarom daar in dit geval wel voor gekozen is, zodat de bewoners, mens en dier, hun uitzicht en leefgebied kwijt zijn en dit herstel wel 15 jaar kan duren.’
Raadslid Jesse Luijendijk: “Door de bomenkap gaat niet alleen de boom zelf verloren, maar ook de schuil- en verblijfplaats en de voedselbron voor veel dieren en andere organismen. Waardoor niet alleen de boom, maar ook een deel van een ecosysteem is vernietigd.”
De Partij voor de Dieren wilt opheldering over deze zaken en verdere kaalslag van Almere voorkomen.

Artikel geplaatst op: 06 april 2018 - 09:14

Gerelateerd

Delen