UPDATE: Tjeerd Herrema (PvdA) wethouder af?

Door Robert Mienstra

(Onderaan dit bericht staat een reactie van Tjeerd Herrema)

ALMERE - Het lijkt er op dat Tjeerd Herrema (PvdA) niet meer terugkomt in de beoogde coalitie van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Meerdere bronnen uit het stadhuis melden zich sinds gisterenavond bij Almere DEZE WEEK waaruit dat blijkt. Inmiddels is bekend dat de partijen formeel een coalitie in elkaar gaan zetten.

 

Tjeerd Herrema (PvdA) op politieke markt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het beoogde college zet in op een collegiaal bestuur van Burgemeester en Wethouders. Dat het niet boterde tussen wethouder Rene Peeters (D66) en de VVD, is een publiek geheim. De wethouder botste regematig met de VVD, maar ook met andere partijen.


Naar nu blijkt, zijn de beoogde coalitiepartners niet van zin wethouder Herrema van de PvdA terug te laten komen op het Floriadedossier. Een andere wethouder voor de Floriade van buitenaf is de optie. Herrema wordt verweten te dominant te zijn. 

Inmiddels is bekend dat VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie de formatiefase in gaan. Hilde van Garderen (VVD) geeft aan: “Er is gisterenavond een goed en constructief gesprek gevoerd. We gaan met vertrouwen het onderhandelingsproces in.”

Over mogelijke wethoudersposten en - kandidaten doen de onderhandelende partijen - officeel - geen bekendmakingen.

Wethouder Herrema reageert niet op de vraag van deze krant over zijn al dan niet terugkeren als wethouder. 

UPDATE
Tjeerd Herrema heeft inmiddels op twitter gereageerd: "Het wordt nu gespind om bepaalde redenen of er zijn voorafspraken nog voordat onderhandeld wordt, achterkamertjespolitiek waar ik niet van ben. What you see is what you get. Ik vertrouw mijn fractievoorzitter dat dat niet heeft plaatsgevonden. Hij kan de pvda inzet melden."

Artikel geplaatst op: 07 april 2018 - 15:42

Gerelateerd

Delen