Update: Chris Jansen (PVV) waarschijnlijk wethouder Den Helder

ALMERE – Het Noordhollands Dagblad meldt vandaag dat het Almeerse gemeenteraadslid Chris Jansen (PVV) wethouder van financiën wordt in Den Helder. Andere bronnen melden dat met name de ChristenUnie in de beoogde coalitie in Den Helder nog twijfelt of ze met de PVV samen wil werken. De PVV Den Helder meldt dat alles al zeker is en dat Jansen wethouder wordt.
Jansen heeft inmiddels aan deze krant bevestigd dat hij inderdaad is voorgedragen.

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Fractievoorzitter Vincent van den Born in Den Helder meldt in het NHD: “Chris Jansen heeft veel ervaring opgedaan in de lokale politiek bij de fractie van PVV Almere en op provinciaal niveau in Provinciale Staten bij PVV Flevoland. Vooral zijn ervaring in de lokale politiek was van doorslaggevend belang.’’ De partijen Beter voor Den Helder’, ‘Stadspartij’, ‘Seniorenpartij’, ‘Behoorlijk Bestuur’, PVV en ChristenUnie zouden samen een coalitie willen vormen waarvoor Jansen een wethouderschap zou moeten gaan bekleden. 

Of deze coalitie er echt gaat komen is niet helemaal zeker. Een van de partijen meldt dat het akkoord vooralsnog slechts een intentie is. Jansen zou de eerste wethouder worden die voor de PVV aan het werk gaat. 

UPDATE: Chris Jansen meldt aan deze krant dat zijn wethouderschap nog niet 100% zeker is, maar dat hij wel is voorgedragen voor de functie. Als hij als wethouder wordt geinstalleerd, dan stopt hij als gemeenteraadslid in Almere en als lid van de provinciale staten.

Artikel geplaatst op: 27 april 2018 - 19:44

Gerelateerd

Delen