Nieuwe wethouders coalitie bekend

ALMERE -  De nieuwe wethouders van de coalitie zijn bekend gemaakt op de website van de VVD. De heer A. Dijkstra (ChristenUnie), Mevrouw H. van Garderen (VVD), De heer T Herrema (PvdA), de heer J. Hoek (GroenLinks), de heer J. Lodders (VVD), de heer J. Soetekouw (PvdA) en  Mevrouw M. Veeningen (D66).

V.l.n.r. Jan Hoek (GroenLinks), Jerzy Soetekouw (PvdA), Jaap Lodders (VVD), Maaike Veeningen (D66), Aldrik Dijkstra (ChristenUnie), Hilde van Garderen (VVD) en Tjeerd Herrema (PvdA). (Foto: Twitter VVD Almere)

De planning is om tijdens de Politieke Marktvergadering van 31 mei a.s. de nieuwe wethouders aan de gemeenteraad voor te stellen en te installeren en het nieuwe akkoord op 7 juni in de plenaire zaal met de gemeenteraad te bespreken. Afgelopen weekend zijn VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie tot een (concept) akkoord gekomen.

 Hilde van Garderen (VVD): “Deze week willen we nog gebruiken om de laatste punten op de i te zetten van het akkoord. Op 31 mei staat het benoemen van het nieuwe team centraal. We nemen dan afscheid van het oude college en alle partijen stellen dan hun beoogde wethouders aan de raad voor. Vrijdag 25 mei zetten we het coalitieakkoord online (op http://gemeenteraad.almere.nl/formatie). Zo kan iedereen het akkoord al lezen, ruim voordat we daar op 7 juni met de raad inhoudelijk over in gesprek willen. Dat gesprek is uitdrukkelijk bedoeld om de partijen die niet aan de onderhandelingstafel zaten de gelegenheid te geven om aanvullende suggesties op het akkoord te doen. Daar staan we open voor. Daar waar we de mogelijkheid zien verwerken we dit nog in het akkoord.”

 

 

Artikel geplaatst op: 23 mei 2018 - 11:50

Gerelateerd

Delen