Chagrijn bij PvdA over mannelijke fractieleiding

Door Marcel Beijer
ALMERE – Bij de PvdA is er nogal wat chagrijn omdat de nieuw gekozen leiding van de fractie alleen maar uit mannen bestaat, terwijl er zich ook vrouwelijke kandidaten beschikbaar hadden gesteld

De partij stemde afgelopen maandag over de invulling van de fractie. De leiding komt in handen van Kerim Iskender en Erik Teunissen. Volgens partijlid Tineke Ras leidde de keuze voor de twee heren tot hoog oplopende emotie bij de PvdA’ers. Ze meldt dat op Facebook.
‘Teleurstellend dat de fractie na twee mannelijke wethouders ook kiest voor een geheel mannelijke fractieleiding’, schrijft ook ex-fractievoorzitter Ciska van Rijn van de PvdA via hetzelfde medium. ‘Welke boodschap geef je hiermee af aan de vrouwen in Almere? Terwijl er drie vrouwelijke toppers in de fractie zitten.’

Eén van die toppers, Leida Höhle, reageerde aanvankelijk strijdlustig op hetzelfde medium. Ze gaf aan dat de stemming anoniem gehouden werd en dat de vrouwelijke partijleden er de komende jaren keihard tegenaan zullen gaan. Later haalde ze haar opmerking weg.
Inmiddels lijkt de beslissing teruggedraaid en wordt Höhle alsnog tot fractievoorzitter gekozen.
Omdat fractievoorzitter Jerzy Soetekouw een wethouderspost gaat bekleden, schuift fractieassistent Ruud de Jonge door als raadslid. 

Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 15:30

Gerelateerd

Delen