CDA: ASG sluit MBO’ers uit als leerkracht

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het CDA vindt dat de Almeerse Scholengroep (ASG) MBO’ers uitsluit voor een carriere als leerkracht in het basisonderwijs. In schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders wil het CDA weten wat het college vindt van deze uitsluiting.
(Foto: Shutterstock)

Het Almeerse onderwijs kampt inmiddels met grote tekorten aan onderwijsgevenden. Vorige week stonden er maar liefst 83 vacatures online. De ASG bracht een vacature naar buiten waarin stond dat HBO’ers in veertien maanden klaargestoomd konden worden voor het beroep van onderwijzer.

MBO

“De vacature is alleen opengesteld voor HBO afgestudeerde zij-instromers, relevante vooropleiding, werkervaring en/of kennis is niet nodig”, stelt het CDA. “Niet alleen opleidingsniveau, maar ook kennis, werkervaring en relevante vooropleiding moetencriteria moet zijn voor het openstellen van deze vacatures.
MBO afgestudeerde onderwijsassistenten en/of klassenassistenten hebben een relevante vooropleiding, werkervaring en kennis van het onderwijs. Voor het CDA ligt het voor de hand dat deze groep MBO’ers bij uitstek geschikte kandidaten kunnen zijn voor dit traject. Door het uitsluiten van deze groep MBO’ers beperkt de ASG zich in de zoektocht naar geschikte kandidaten, die omgeschoold kunnen worden als leerkracht.”
Het CDA vindt dat alle registers opgetrokken moeten worden om het lerarentekort in Almere op te lossen.
Artikel geplaatst op: 13 juni 2018 - 12:56

Gerelateerd

Delen