Parkhuys blijft voorlopig bestaan

Almere – Het Parkhuys voorlopig openblijven. Het College van B & W heeft besloten 70.000 euro toe te kennen aan het Parkhuys nadat D66 aandacht had gevraagd voor de nijpende situatie waarin het inloophuis voor mensen met kanker verkeert. Dat bedrag was nodig om het voorbestaan van deze instelling te garanderen.
D66 heeft op 13 juni schriftelijke vragen gesteld aan het College over de nijpende situatie waarin het Parkhuys zich bevindt. Het inloophuis voor mensen met kanker heeft het pand te koop gezet om uit de financiële problemen te komen. Als het pand niet voor 1 september wordt verkocht dan leek dit het einde van het inloophuis. “We zijn ontzettend blij dat het College inziet hoe belangrijk deze instelling voor de stad is. Dit is echt goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij Het Parkhuys”, zegt D66-fractieassistent Ton Lesscher.
Het College heeft belooft zich in te spannen om eenmalig de benodigde 70.000 euro te dekken uit de begroting, onder de voorwaarde dat er eind van dit jaar een structureel meerjarig plan met een oplossing ligt. Tevens heeft het college aangegeven dat zij reeds in gesprek is met het bestuur van het Parkhuys over de situatie. “De waarde van het Parkhuys wordt dus onderkend en het college is bereid is zich voor het voortbestaan in te zetten. We zijn er trots op dat we dat hebben weten te bereiken”, aldus Lesscher.
Artikel geplaatst op: 16 juli 2018 - 13:01

Gerelateerd

Delen