PVV overweegt gemeenteraad bijeen te roepen na geweldsincidenten

Door Robert Mienstra

ALMERE – Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV, overweegt de gemeenteraad terug te roepen van het reces. Dit meldt hij op twitter. Aanleiding is de reeks schiet- en steekpartijen in Almere. “Burgemeester Franc Weerwind moet nu ingrijpen anders kan de gemeenteraad terugkomen van het reces om opnieuw over de geweldsspiraal te praten”, schrijft Van Dijk.

Toon van Dijk (PVV)": "Burgemeester Weerwind moet ingrijpen in reeks gewldsincidenten." (Foto: Almere DEZE WEEK)

11 incidenten in half jaar

Almere kent het afgelopen half jaar een opvallend groot aantal schiet- en steekincidenten. Dinsdagavond 14 augustus vond in Stedenwijk een schietpartij plaats bij de Amstelveenstraat. Diezelfde dag was er ook al een steekincident inde Marken in Haven.
Zondag 12 augustus was er een steekpartij in het Cascadepark in Poort, zaterdagochtend 11 augustus werd er gestoken bij de Wijsgeerbaan in Stad. Op woensdag 25 juli was een steekincident aan de Haagbeukweg in Parkwijk. In de wijk was op 10 juli ook al een schietincitdent.
In de Stedenwijk Noord vond zaterdagavond 30 juni een schietpartij plaats. Een week daarvoor was het raak op de Markerkant in Almere Stad met een schietincident bij een bedrijfspand. Zaterdagavond 27 mei werd tegen middernacht op industrieterrein Veluwsekant ook geschoten. Een woning aan de Maandagstraat werd zaterdagavond 31 maart beschoten en op 27 februari was er een schietpartij in de Kapitein de Langestraat in Verzetswijk.

Geen verband

Onlangs sprak de gemeenteraad burgemeester Weerwind ook al aan op de reeks geweldsincidenten in de stad. Die meldde toen “dat hij er bovenop zat en dat er vooralsnog geen verband te zien was tussen de incidenten.”

Artikel geplaatst op: 15 augustus 2018 - 09:02

Gerelateerd

Delen