CDA-vragen over veiligheid noodwoningen Govert Flinckstraat

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en wethouders over de noodopvang in de Govert Flinkstraat. Daar ontstond ophef over na een brand waarbij een bewoner zwaar gewond raakte.

De Govert Flinkstraat. (Foto: Google maps)


Het CDA wil weten welke verantwoordelijkheden de gemeente heeft ten aanzien van tijdelijke woonvoorzieningen, zoals in de Govert Flinckstraat. Deze krant stelde dat het onduidelijk is wie er in de woning verantwoordelijk is voor de brandpreventie: de gemeente, de brandweer, de eigenaar, de verhuurder, de aanleverende instantie of de bewoners zelf.
Ook wil de partij weten of de gemeente deze woning vooraf bekeken heeft alvorens deze werd aangeboden en wordt om duidelijk gevraagd over het ontstaan van de brandgevaarlijke situatie in deze woning.
Op de website van de gemeente Almere staat een uitleg van regelgeving omtrent brandveiligheid van woningen in de verhuur. De vraag van het CDA is of het college kan aangeven of deze regelgeving van toepassing is op verantwoordelijkheden van deze woningen en welke stappen het college gaat ondernemen om in de toekomst te garanderen dat noodwoningen, aangeboden door de gemeente, voldoen aan de gestelde eisen rondom brandveiligheid.

Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 13:16

Gerelateerd

Delen