Judith Wijnen (PvdA) verlaat de raad

ALMERE - Raadslid Judith Wijnen (PvdA) heeft besloten om haar taken als gemeenteraadslid neer te leggen. Ze heeft gezondheidsklachten na een operatie. Rob Maurits neemt haar plaats in.


“Gezondheidsklachten als gevolg van de nasleep van een operatie voor heupproblemen maken het erg lastig om de komende periode een goede invulling te geven aan het raadswerk”, zegt Wijnen. “Ik had gehoopt dat mijn gezondheid in het zomerreces zou verbeteren, maar dat is helaas niet gebeurd. Met mijn huidige conditie is het belangrijke en enerverende werk in de raad voor mij niet uitvoerbaar. Met tegenzin leg ik daarom mijn taken als raadslid neer en maak ik ruimte voor mijn opvolger die er volledig voor kan gaan. De mensen die op mij gestemd hebben wil ik graag laten weten dat ik buiten de politiek maatschappelijk actief zal blijven voor Almere, als mijn gezondheid in de toekomst dat weer toelaat”, aldus Wijnen.
Door het vertrek van Judith Wijnen zal Rob Maurits, momenteel fractie-assistent, tijdens de eerste raadsvergadering van het nieuwe politieke seizoen geïnstalleerd worden als lid van de gemeenteraad.

Artikel geplaatst op: 07 september 2018 - 10:19

Gerelateerd

Delen