Partij voor de Dieren ruimt op in Buiten

ALMERE – De Patij voor de Dieren gaat maandelijks een opruimactie in Almere houden. Er wordt begonnen op zaterdag 15 september, World Cleanup Day.

Op World Cleanup Day houden miljoenen mensen over de hele wereld een grote schoonmaak-actie door zwerfafval op te ruimen. Via de website nudge.nl kan iedereen een opruimproject starten, zodat er een compleet overzicht is waar de schoonmaak over de gehele wereld plaatsvindt. Nudge en de Plastic Soup Foundation coördineren deze Globale opruimactie.

Ook in Almere wordt, op initiatief van de Partij voor de Dieren, een opruimactie gestart. Tientallen vrijwilligers zullen aanstaande zaterdag Almere Buiten schoon gaan maken van 10 tot 11.30 uur. Iedereen mag zich aanmelden via almere@partijvoordedieren.nl. Dan wordt ook de exacte locatie doorgegeven. Voor materiaal wordt gezorgd.
Raadslid en coördinator werkgroep Marjolijn Veenstra: “Door mee te doen aan de World Cleanup Day laat Almere, maar ook de Partij voor de Dieren zien dat we een schonere stad willen. De aanpak van zwerfaval moet niet alleen bij vrijwilligers liggen, maar ook structureel aangepakt worden door de gemeente Almere zelf. Wij hopen dat dit zal gaan gebeuren."
De partij wil maandelijks in Almere een opruimactie organiseren.

Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 10:47

Gerelateerd

Delen