Leefbaar Almere vangt weer bot met gratis parkeren Buiten

Door Marcel Beijer
BUITEN – Leefbaar Almere gooide donderdagavond tijdens de Politieke Markt weer eens een balletje op over gratis parkeren in Buiten. De partij heeft een motie opgesteld die oproept tot een pilot voor vrij parkeren. Opnieuw ging de raad er niet in mee.


Er is al jarenlang discussie over het parkeerbeleid in Buiten. Sinds het betaald parkeren werd ingevoerd zouden ondernemers een terugloop in het bezoek merken. Nu in Buiten wordt gesproken over het toekomstbestendig maken van dit stadsdeel, stelt Leefbaar Almere een pilot voor om twee jaar te testen of gratis parkeren tot meer toeloop leidt.
Alleen de kleine fracties van AP/OPA, Respect Almere en het CDA steunden de motie. Vooral van die laatste partij is dat een opmerkelijk standpunt, want toen de partij nog deel uitmaakte van het vorige college was het faliekant tegenstander van gratis parkeren. “De laatste maanden zijn we echter tot voortschrijdend inzicht gekomen”, verklaarde fractieassistent René Claessens de opmerkelijke ommezwaai.
Hans van Dijk (ChristenUnie) verwoordde de mening van de meeste raadsleden: “Gratis parkeren bestaat niet. Je kan hooguit spreken van ‘onbetaald parkeren’. Want linksom of rechtsom betalen de bewoners het zelf.”
Op 6 november wordt met belanghebbenden in het gebied gesproken over de wensen bij het toekomstbestendig maken van het centrum in Buiten. “Daarin wordt ongetwijfeld ook gesproken over de wenselijkheid van onbetaald parkeren”, stelde wethouder Hilde van Garderen die pleitte om Buiten niet afzonderlijk te behandelen, maar te opteren voor een totaaloplossing voor heel Almere.
IN KADER

Hotel definitief, bioscoop onzeker


Wethouder Hilde van Garderen liet tijdens de vergadering weten dat de komst van een hotel in het centrum van Buiten definitief is. Ook komen er liften bij het station. De realisatie van de bioscoop staat echter op losse schroeven. Met de exploitant is nog geen overeenstemming bereikt.

Artikel geplaatst op: 21 september 2018 - 14:23

Gerelateerd

Delen