Joske Galiart nieuw raadslid GroenLinks

Door Robert Mienstra
ALMERE – Joske Galiart is nieuw raadslid voor GroenLinks. Zij volgde afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt Zoubida Bouljhaf op, die van raadslid nu fractieassistent wordt.

Joske Galiart van GroenLinks (midden) vanaf afgelopen donderdag nieuw in de Gemeenteraad. ((Foto: Bart Buijs, Prospero)


Galiart was van 2008 tot 2012 secretaris van belangenvereniging Houdt Haven Groen. “Naast het behouden van groen, wil ik me inzetten voor het verbeteren van de burgerparticipatie. De wil is er bij de gemeente, maar in de praktijk kan er nog veel verbeteren. De deskundigheid onder inwoners is groot en daar moeten we gebruik van maken. In gesprek gaan en blijven met de inwoners van Almere, dat is wat ik wil”, meldt Galiart op de website van GroenLinks.
Raadslid Zoubida Bouljhaf van GroenLinks heeft besloten om haar raadszetel ter beschikking te stellen en als fractie-assistent door te gaan. Zij heeft te kennen gegeven dat haar taken als raadslid in deze fase betekenen dat ze in haar ogen onevenredig veel tijd besteedt aan vergaderzaken waardoor haar werkelijke ambitie in de contacten met de stad sterk onder druk komt te staan. In goed overleg met de fractie heeft zij besloten als fractieassistent te gaan werken.

Artikel geplaatst op: 08 oktober 2018 - 11:16

Gerelateerd

Delen