CDA stelt schriftelijke vragen over prijsverhoging alcohol buurtcentra

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – De Schoor verhoogde onlangs de prijzen van alcoholische dranken in alle buurthuizen. Meerdere buurthuisbezoekers lieten deze krant weten dat ‘schandalig’ te vinden, zo was te lezen in het artikel ‘Laat die mensen alsjeblieft een pilsje drinken’ (Almere DEZE WEEK, 3 oktober). Het CDA stelde schriftelijke vragen.

In buurtcentrum Cobra nemen bezoekers een eigen biertje mee na het verhogen van de drankprijzen. (Foto: Fred Rotgans)


Het CDA wil benadrukken dat overmatig drankgebruik bestreden moet worden. “Het bij tijd en wijle genieten van een of twee drankjes valt daar niet onder”, zo schrijft René Claessens van het CDA..
Het CDA vindt dat een vitale samenleving draait op het verenigingsleven en activiteiten die zorgen dat mensen samen zijn en zich betrokken voelen bij elkaar en de stad. “Veel van deze activiteiten vinden plaats in buurtcentra”, aldus Claessens. “De vrijwilligers en professionals werken hier hard aan. Het zou zonde zijn als deze centra, die toegankelijk moeten zijn voor iedereen, door deze maatregel minder deelnemers aan activiteiten zouden hebben.”
Tijdens de politieke markt van 8 juni 2017 is, volgens het CDA, de tussenevaluatie handhaving verkoop en preventie besproken, onder meer bij sportverenigingen en niet bij buurthuizen. Hieruit zijn geen concrete acties gerold. Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten waarom deze prijsverhoging onaangekondigd is ingevoerd. De partij vindt dat de prijsverhoging van 51,5 procent geen blijk geeft van goed gastheerschap en toegankelijkheid voor iedereen.

Artikel geplaatst op: 08 oktober 2018 - 09:57

Gerelateerd

Delen