Aangewezen lokale omroep scoorde het slechtst

Door Marcel Beijer
ALMERE – Niet de Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) maar de Almeerse Omroep Stichting (AOS) kwam het beste uit de selectiecriteria die de gemeente had opgesteld. Toch adviseert het college de gemeenteraad om SPFA als lokale omroep aan te wijzen. Opmerkelijk, omdat die omroep zelfs het minst goed scoorde.

Berdien Steunenberg en At Kasbergen (Foto: aangeleverd)

 

Dat blijkt uit de uitkomsten van de selectiecriteria die ambtenaren hebben opgesteld. In totaal konden de kandidaat-omroepen 2560 punten scoren. AOS scoorde het beste met 1442 punten, gevolgd door Almedia met 1390 punten. SPFA komt op de derde – en laatste – plaats met 1179 punten. In rapportcijfers omgerekend scoort AOS een 5,6, Almedia een 5,4 en SPFA een 4,6. Van de 19 doorgemeten punten scoort SPFA op twee punten goed: op de samenstelling van het Programma Bepalend Orgaan (PBO), met name omdat alle leden in Almere woonachtig zijn. 

Het college gaf eerder al aan dat de financiële haalbaarheid van de SPFA zwaar heeft meegewogen. Dat blijkt ook uit de selectiecriteria: SPFA scoort op dat punt 279 punten; een enorm verschil met Almedia (27 punten) en AOS dat hier slechts 18 punten scoort.
Ondanks dit enorme verschil scoort SPFA (een initiatief van ex-politici At Kasbergen en Berdien Steunenberg) op alle andere criteria significant slechter en in de totaalscore dus het aller slechtst. Inmiddels heeft AOS de handdoek geworpen en zichzelf opgeheven.
Komende donderdag praat de gemeenteraad over de toewijzing van de lokale omroep tijdens de Politieke Markt. De vergadering op het stadhuis (Zaal Haven) begint om 20.00 uur.

Artikel geplaatst op: 06 november 2018 - 11:59

Gerelateerd

Delen