Wethouder Ypma bedankt raad zeer uitvoerig

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM - “Jammer!”, riep wethouder Loes Ypma donderdagavond spontaan toen de voorzitter een einde maakte aan een vier uur durende vergadering over de Floriade. Vervolgens dankte ze de aanwezige raadsleden zeer uitvoerig om hun inzet voor de Floriade.

Loes Ypma (Foto: Almere DEZE WEEK)


Waar raadsleden en publiek bijkans houten billen hadden gekregen van de lange zit, had Ypma (PvdA) kennelijk nog wel even willen doorgaan. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe de raad meedenkt met een mooi project als de Floriade. Dat maakt me enthousiast.”
Eerder die avond had Ypma fractievoorzitter Toon van Dijk (PVV) nog geprezen omdat hij moest glimlachen toen de wethouder een motie van zijn partij steunde. De dikwijls stuurs kijkende Van Dijk toverde daarop zelfs een grijns op zijn gelaat. “Die lach staat u goed!”, charmeerde Ypma.
Aan het eind van de avond toen Van Dijk de vergadering al veel eerder boos verlaten had, sprak Ypma uitvoerig haar dank uit naar de raadsleden die vier uur lang hadden vergaderd. De wethouder benoemde daarop bijna alle dertig ingediende moties en amendementen. “De Partij voor de Dieren diende verschillende moties en amendementen in omdat ze zich sterk maken voor een duurzame Floriadewijk en kijk, de VVD wil dat Almeerse bewoners meer betrokken moeten worden bij de ontwikkelingen. En ook de ChristenUnie en PVV komen met interessante voorstellen.” En zo benoemde Ypma nog een aantal punten die die avond waren besproken. Ook het publiek werd bedankt voor de interesse in de Floriade. “Iedereen is betrokken bij deze belangrijke ontwikkeling van Almere en dat is fijn.”
De uitvoerige loftuitingen naar de raadsleden deed sommige mensen hun wenkbrauwen fronsen. “Als Toon van Dijk hier nog aanwezig was geweest, was die glimlach nu van zijn gezicht verdwenen en was hij alsnog weggelopen”, sneerde Marco de Kat (Leefbaar Almere).

Artikel geplaatst op: 23 november 2018 - 10:30

Gerelateerd

Delen