Haddock-kavel is nu eigendom gemeente

Door Marcel Beijer
ALMERE – De kavel van zeilschool Haddock, midden op het Floriadeterrein, is – na de aankoop - eigendom van de gemeente Almere geworden. Dat is opmerkelijk, want juist donderdagavond ging de gemeenteraad akkoord met de deal waarbij ontwikkelaar Amvest het terrein mag ontwikkelen.

Bootjes in de jachthaven van Haddock. Het is nog onduidelijk waar de booteigenaren na 1 mei terecht moeten. (Archieffoto: Fred Rotgans)


Wethouder Loes Ypma zei donderdagavond tijdens de Politieke Markt nog niet te weten wat er op de plek van de zeilschool gebouwd gaat worden. “We hebben daar als college nooit over nagedacht, want we zijn er altijd vanuit gegaan dat we Haddock konden inpassen in de Floriade. Door de aankoop is die situatie nu veranderd. Woningbouw is een optie, maar er kan bijvoorbeeld ook een nieuwe jachthaven komen.” De wethouder zegde toe in februari met een startnotitie hierover te komen.


1 mei

Op 1 mei moet Haddock-eigenaar Philippe van Thiel zijn jachthaven hebben ontruimd. Ypma gaf aan dat er niet op een dag meer of minder zal worden gekeken. “Maar dat geldt niet voor de botenloods. Die moet echt 1 mei weg zijn, want die hebben we nodig om het Rondje Weerwater snel af te kunnen maken.”
Wat dat precies voor gevolgen heeft voor de ligplaatshouders in de jachthaven, zoals de fractie van AP/OPA wilde weten, kon Ypma niet zeggen. “Dat is dat een zaak tussen Van Thiel en zijn klanten.”
Volgens Ypma komt Van Thiel over een week of twee met een initiatief voor een doorstart van Haddock op een andere plek in de stad. “We willen graag kijken in hoeverre wij met zijn plannen kunnen meegaan. Ik hoop dat we daar uitkomen want Haddock heeft veel betekend voor de watersport in Almere.”

Artikel geplaatst op: 07 december 2018 - 10:44

Gerelateerd

Delen