Respect! doet mee aan de Provinciale Staten

ALMERE – De partij Respect!, die bij de gemeenteraadsverkiezingen in Almere verrassend een zetel binnenhaalde, doet ook mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart.

René Eekhuis (links) en Gerdwin Lammers. (Foto: aangeleverd)


“Het initiatief voor Respect!Flevoland kwam van Respect!Almere Raadslid Rene Eekhuis en onze fractie assistenten Rick van Mourik en Ingrid Pieters”, legt Respect!Nederland voorzitter Gerdwin Lammers uit. “Respect is een landelijke politieke partij in opbouw en meedoen aan de PS verkiezingen stond, na de gemeenteraadsverkiezingen, uiteraard hoog op ons verlanglijstje”, aldus Lammers.
Rene Eekhuis ziet evenals Lammers goede mogelijkheden voor twee zetels in de Provinciale Staten:”In Almere haalden wij net geen twee zetels dus dat is een prima startpunt. Wij hebben na de Gemeenteraadsverkiezingen bovendien enthousiaste nieuwe leden verwelkomd die ook kandidaat willen zijn voor de PS verkiezingen.”
Als speerpunten voor het Respect! verkiezingsprogramma voor Flevoland noemt landelijk voorzitter Lammers onder meer het verbeteren van de sociale leefbaarheid in de provincie, de uitbreiding van de infrastructuur met zowel trein als wegenaansluitingen naar het oosten van het land en het verbeteren van de economische groei bijvoorbeeld door uitbreiding van het vliegveld Lelystad. Binnenkort publiceert Respect!Flevoland haar verkiezingsprogramma voor de PS verkiezingen en in januari wordt de kandidatenlijst vastgesteld. Wie zich kan vinden in de standpunten van Respect! kan zich melden bij almere@respectnederland.nl.

Artikel geplaatst op: 17 december 2018 - 10:45

Gerelateerd

Delen