Kerim Iskender stopt als fractievoorzitter PvdA

'Tijd voor een andere balans'

Door Robert Mienstra


ALMERE – De fractievoorzitter van de PvdA, Kerim Iskender, stopt als raadslid. Op 1 januari draagt hij de voorzittershamer over aan Leida Höhle. “Ik merkte dat de balans in mijn leven niet goed lag”, zegt Iskender. “Op dit moment draait alles om werk, ik wil meer tijd voor mijn gezin, familie en vrienden.”

Mindden, Leida Höhle, de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Rechts de vertrekkende Kerim Iskender. Links Erik Theunissen. (Foto: aangeleverd)


Iskender is ambtenaar bij de gemeente Gooise Meren. “Dat is mijn baan. Daarnaast ben ik fractievoorzitter van de PvdA in Almere. En ik heb een gezin met twee kleine kinderen. Ik voelde dat ik er te weinig was voor hen. Het raadslidmaatschap betekent dat ik veel avonden en weekenden aan het werk was en dat ik – als ik thuis was – toch weer achter de computer kroop. Dat voelde steeds minder goed.

Verantwoording

De beslissing om te stoppen valt Iskender zwaar. “Raadslid zijn is erg leuk, je leert de stad goed kennen waardoor je er steeds meer van gaat houden. Daarnaast is het ook een eer. Ik vertegenwoordig mijn stadsgenoten en probeer in de raad zaken goed voor ze te regelen. Een zware verantwoording maar ook een mooie, want het geeft veel energie om wat voor anderen te kunnen betekenen. Maar al dit moois weegt niet op tegen wat ik nu vooral thuis en in mijn sociale leven mis. De balans in mijn leven was weg. Die wil ik terug.” Op de vraag of hij ooit nog terug keert in de politiek laat Iskender weten. “Misschien als mijn kinderen wat ouder zijn.”

Tevreden

Iskender kijkt tevreden terug op zijn tijd als raadslid: “Met de PvdA hebben we veel voor elkaar gekregen. Na vier jaar hard werken en de juiste dingen doen hadden we een geweldige verkiezingsuitslag die we hebben kunnen verzilveren in een ambitieus akkoord met de mooie titel: Liefde voor Almere.” Die liefde voor de stad heeft Iskender ook persoonlijk in zich. “Ik ben hier opgegroeid en woon hier fijn, alles is aanwezig. Mijn familie woont er en mijn vrienden.”

Leida Höhle

Leida Höhle vervangt Kerim Iskender als fractievoorzitter. "Het is ontzettend jammer dat Kerim besloten heeft te stoppen. Samen met Jerzy Soetekouw heeft Kerim hard gewerkt om ons verkiezingsprogramma door te laten klinken in het coalitieakkoord. Een ontzettend mooi resultaat, waar wij als fractie de komende jaren verder op mogen bouwen."
Ook Ineke Smidt, afdelingsvoorzitter van de PvdA, betreurt het vertrek van Iskender. “Met het vertrek van Kerim verliezen we veel ervaring, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie onder leiding van Leida de komende periode mooie resultaten zal bereiken.”
Erik Theunissen wordt vice-fractievoorzitter en Tarik Sahbaz vult de open gevallen plek in de fractie in.

Artikel geplaatst op: 18 december 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen