Lijsttrekkers Provinciale Staten aangewezen

ALMERE – De politieke partijen maken dezer dagen hun kandidatenlijsten bekend voor de Provinciale verkiezingen in maart. Opvallende nieuwkomer bij GroenLinks is Bas de Reus (32) uit Lelystad.
Bas de Reus is lijsttrekker van GroenLinks. (Foto: aangeleverd)

De Reus heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring in de politiek. Hij was zes jaar raadslid in Lelystad en is Burgercommissielid in de Provinciale Staten van Flevoland. De Almeerse Corina Straatsma staat op de tweede plek van de GroenLinks-lijst gevolgd door plaatsgenoot Steven Vrouwenvelder. Andere Almeerders zijn Sadhana Boejhawan-Mangroo en Martin Minnema.
CDA

Bij het CDA is gedeputeerde Jan Nico Appelman gekozen tot lijsttrekker. Appelman is al sinds 2011 gedeputeerde van onder meer economische zaken. Als lijsttrekker volgt hij Marianne Luyer op, die in maart na 12 jaar uit Provinciale Staten vertrekt. De eerste Almeerder staat pas op plaats 6: René Claessens. Jeltje Vliegenthart-Kuiken staat op plek 9.
ChristenUnie

ChristenUnie Flevoland heeft gedeputeerde Harold Hofstra aangesteld als lijsttrekker. Bryant Heng is de eerste Almeerder op plek 4. Peter van der Bijl, voormalig ChristenUnie partijbureau directeur, staat achtste op de lijst.
Artikel geplaatst op: 03 januari 2019 - 11:22

Gerelateerd

Delen