De Fabriek krijgt omroeplicentie

Door Marcel Beijer
ALMERE – De soap rond de aanwijzing van een nieuwe lokale omroep lijkt donderdagavond ten einde gekomen: de gemeenteraad wees SPFA/SLOA ‘De Fabriek’ daarvoor aan.


De aanwijzing heeft maanden geduurd. Geschrokken van het echec met Media036 wilde de raad zich niet opnieuw een buil vallen. Daarmee schoten de ambtenaren kennelijk in een kramp die juist opnieuw tot onduidelijkheid leidde. Verschillende partijen wierpen zich op als kandidaat. Toen het college uiteindelijk een voorkeur uitsprak voor de Fabriek brak de heisa weer los. Achter de coulissen trokken verschillende kandidaten naar elkaar toe waardoor SPFA/SLOA ontstond. (Stichting Productie Fabriek Almere en Stichting Lokale Omroep Almere). Enige tegenkandidaat was nog Almedia.
Donderdagavond hakte de raad de knoop door: De Fabriek kreeg de licentie. Zij mag een lokale omroep gaan opzetten en krijgt daarvoor bijna 100.000 euro per jaar bekostiging.
De raad stemde in grote meerderheid tegen twee moties die opriepen tot een andere optie (Almedia dus) en om in Almere helemaal geen omroep actief te laten zijn.

Artikel geplaatst op: 21 december 2018 - 08:08

Gerelateerd

Delen