Marianne Luyer (CDA) kandidaat Eerste Kamer

ALMERE - Statenlid Marianne Luyer uit Almere is voor het CDA kandidaat voor de Eerste Kamer. Zij staat op plaats 11 van de advieslijst, die op 9 februari wordt vastgesteld. Het CDA heeft nu twaalf zetels in de Senaat. De Almeerse staat ook als lijstduwer op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten.
Marianne Luyer uit Almere is voor het CDA kandidaat voor de Eerste Kamer. (Foto: Sylvia Huisman, clickflash photography and design)

Luyer is bezig aan haar derde en laatste periode in Provinciale Staten. Zij was vijf jaar fractievoorzitter en zij heeft zich beziggehouden met een aantal grote thema’s. Luyer was een van de motoren achter het vanuit de samenleving opgestarte project Nieuwe Natuur. Daarnaast was zij kartrekker van de commissie Luyer, die het advies opstelde voor het te volgen beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.
Luyer is tevreden met haar plaats op de lijst. “Ik vind het eervol en een mooie vervolgstappen op mijn ervaring als Statenlid bij de provincie Flevoland. Ik kijker naar uit om in de Eerste Kamer bij te dragen aan de samenleving, aan een Nederland dat we door willen geven.”
Artikel geplaatst op: 10 januari 2019 - 14:20

Gerelateerd

Delen