Is Kasteel Almere al vergeven aan Eden Holland?

KANTTEKENING

Foto: Rien Moolhuyzen

Ik wil vanaf deze plek even de advocaat van de duivel spelen. Gewoon om misschien later te kunnen zeggen: zie je wel – was mijn onderbuikgevoel toch goed!
Redeneert u even met mij mee?
De plannen voor het biopark Eden Holland zijn geschreven voor de locatie Paleis Soestdijk. Het oude paleis zou dienst gaan doen als (opleidings)hotel. Rond de voormalige woning van Juliana en Bernhard zou dan het biopark Eden gestalte krijgen.

WitchWorld
Maar dat plan ging niet door. Eden Holland verlegde daarom de focus naar Almere, om precies te zijn: de kavel pal naast Kasteel Almere, waar fantasypark WitchWorld een claim op had liggen.
In de uitgelekte plannen over Eden Holland blijkt letterlijk te staan dat het park ‘bij gebleken succes’ kan uitbreiden naar Kasteel Almere. Dan is het is toch logisch om te veronderstellen dat de gemeente de kasteelkavel allang heeft vergeven aan het park?

 

Paleis Soestdijk
Immers: de hotelplannen voor Paleis Soestdijk kan je heel eenvoudig toepassen op het Almeerse kasteel. Dan wordt Kasteel Almere het (opleidings)hotel, zoals eerder het idee was met Soestdijk.
Donderdagavond presenteerde Eden Holland haar plannen aan de gemeenteraad en werd duidelijk dat het Eden-terrein letterlijk 'rondom' het kasteel ligt: links en rechts. Alleen het kasteel zelf (nog) niet.
Het zal toch niet zo zijn dat straks uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat Eden Holland meer kans op succes heeft als ze van meet af aan gebruik kunnen maken van Kasteel Almere?


MARCEL BEIJER

Artikel geplaatst op: 05 april 2019 - 08:48

Gerelateerd

Delen