Vrijheidscolleges in Almere

Ronald Giphart komt naar hogeschool Windesheim. (Foto: Marc Deurloo)
ALMERE - In de aanloop naar 5 mei worden in Almere drie Vrijheidscolleges gegeven door Charles Groenhuijsen, Ronald Giphart en Özcan Akyol. Zij laten zich inspireren door de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst.
Charles Groenhuijsen is journalist, schrijver, spreker en dagvoorzitter. Hij werkte 25 jaar bij de NOS als correspondent in Washington en presentator voor NOVA. Hij schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek.
Schrijver Ronald Giphart heeft sinds zijn beroemde debuut ‘Ik ook van jou’ (1992) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn boeken staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land.
Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij wordt soms ‘Eus’ genoemd naar het hoofdpersonage uit zijn gelijknamige succesvolle debuut uit 2012. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist van het Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en diverse regionale dagbladen.
Locaties:

Özcan Akyol spreekt op 4 april in De Nieuwe Bibliotheek. Ronald Giphart komt op 11 april naar hogeschool Windesheim Flevoland en Charles Groenhuijsen sluit de reeks af op 5 mei op het festivalterrein Esplanade.
Tickets kunnen worden gereserveerd op www.vrijheidscolleges.nl
Artikel geplaatst op: 08 maart 2019 - 09:56

Gerelateerd

Delen