Tweede Kamer voor woningbouw Pampus en IJmeerverbinding

 

PAMPUS – Het voorstel van D66 en het CDA om snel te beginnen met de bouw van Almere Pampus en de IJmeerverbinding is dinsdag aangenomen door de Tweede Kamer. Martine van Bemmel, fractievoorzitter van D66 Almere, is verheugd: “De woningnood is hoog in onze stad. In Almere Pampus kunnen straks tenminste vijftigduizend mensen een woning vinden. Dit besluit van de Tweede Kamer is heel belangrijk voor onze stad en voor onze jongeren die zo hard naar een woning zoeken.”

Rob Jetten en Martine van Bemmel zijn verheugd. (Foto: aangeleverd)

 

D66 en CDA presenteerden twee weken geleden een plan om Almere Pampus versneld te ontwikkelen. “De bouw van Almere Pampus en de IJmeerverbinding is geen nieuw plan, maar het oude plan lag al een tijdje te verstoffen op een plank”, zegt Van Bemmel. “Als je mij een half jaar geleden had gevraagd of we de bouw gaan meemaken, had ik je geen antwoord kunnen geven. Nu kunnen we binnen vijf jaar huizen bouwen in Pampus. Deze nieuwe ontwikkeling kan alleen geloofwaardig van de grond komen als het gebied ook makkelijker bereikbaar wordt vanuit Amsterdam via een IJmeerverbinding. D66 en het CDA hebben een manier gevonden om de brug of tunnel te betalen, onder andere uit het nationaal groeifonds.”

Het woningtekort en de snel stijgende prijzen maken een koopwoning nagenoeg onbereikbaar voor mensen met een normaal inkomen. Almere Pampus moet daarom volgens D66 en CDA in de eerste plaats gericht zijn op woningen voor starters en betaalbare huur met de hoogste duurzaamheids- en kwaliteitseisen. “De grond van Almere Pampus is al in het bezit van het Rijk. Dat maakt het een aantrekkelijke locatie voor snelle ontwikkeling.”

 

Lees meer over de plannen in het artikel 'Pampus-plan D66/CDA nader bekeken'

Artikel geplaatst op: 04 maart 2020 - 11:05

Gerelateerd

Delen