Bewoners Hoekwierde en De Velden:
“We hebben niet gevraagd om beton in ons groen”

HAVEN – Het is duidelijk dat er bij de bewoners van de Hoekwierde en De Velden absoluut geen draagvlak is voor een flat naast het Windbos. Vorige week dinsdag was er weer een bijeenkomst tussen de bewoners en een delegatie van de gemeente om de plannen nog eens uit te leggen. Maar de conclusie van Ron Elias was helder. “Als die torenflat er aan de Blikveldweg komt, dan is mijn blikveld weg.”
Bewoners horen de plannen aan voor de bouw van een flat naast het Windbos. (Foto: Geert van Wijk/www.geertfotografeert.nl)

De verwachtingen voor de informatieavond waren groot. Immers, vertegenwoordigers van D66, de PVDA, SP en Groenlinks zouden aanwezig zijn bij de bijeenkomst in de Hoekwierde. Echter doordat op het laatste moment een extra gemeenteraadsvergadering werd ingelast was er niemand van de Almeerse politiek aanwezig.
Linda Baan probeerde samen met de projectontwikkelaars van Ymere, Robbert Willemse en Gert Diepeveen, de plannen van de gemeente uit te leggen aan de bewoners. Maar dat lukte niet echt. “Niemand van de aanwezigen heeft gevraagd om beton in ons groen,” verwoordde Paul Weber de algemene gedachte van de bewoners. “Dit is een ontmoetingsplek tussen de wijken die we onderhouden en gewaardeerd wordt door de bewoners. Als daar een flat in gepropt gaat worden, dan is dat een vernietiging van een natuurgebiedje. Verstoring van het leven in het Windbos zal het gevolg zijn. Een torenflat van 26 meter hoog levert nul komma nul bij aan het oplossen van problemen in De Wierden.”
De opmerking van Baan dat de plannen van de gemeente nog niet definitief zijn haalde de ongerustheid bij de bewoners niet weg. “Die plannen komen er toch, kijk maar naar de Tuinderswerf”, werd er vanuit de zaal geroepen. “Het gaat de gemeente gewoon om het geld dat hiermee verdiend kan worden. Zeg dat dan gewoon. Speel het spel zuiver en eerlijk en koppel al die bouwplannen in onze woonomgeving niet los, maar presenteer ze als één geheel.”
Dat laatste gaat ook gebeuren. Dinsdag 10 juli wordt de algehele samenhang in de bouwplannen voor Almere Haven gepresenteerd in de Goede Rede aan de Kerkstraat 60. Voor deze bijeenkomst hebben de bewoners van Haven een uitnodiging per brief ontvangen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2012 - 12:45

Gerelateerd

Delen