EK inline-skaten 2013 in Nederland
Wereldkampioen Michel Mulder: ’Almere een prima locatie’

ALMERE - Almere is van 28 juni tot en met 6 juli 2013 gastheer voor het Europees kampioenschap inline-skaten op de baan, weg en marathon.
Vlnr: Nick Smit (City Marketing Almere), Paul Nijssen (ASV), wethouder René Peeters, Tjaart Kloosterboer (KNSB) en gedeputeerde Jaap Lodders tekenden vorige week de intentieverklaring. (Foto: Fred Rotgans)

De inline-top van Nederland is ingenomen met het EK in Nederland. Topper Bianca Roosenboom. “En al helemaal in Almere. De accommodatie van de piste en het wegparcours eromheen is ideaal voor een compleet en mooi EK.” Ook Michel Mulder, wereldkampioen 500 meter inline-skaten is verheugd: “De baan is goed en voldoet aan de laatste internationale richtlijnen.”
Arie Koops, directeur sport van de KNSB: “Voor de tweede keer in korte tijd een EK inline-skaten organiseren is goed voor de inline-sport in Nederland. We waren afgelopen zomer bijzonder succesvol op het EK en WK. In juni-juli zal er ongetwijfeld extra media-aandacht zijn. En met veel fans bij de wedstrijden hopen we dat het inline-skaten zich verder ontwikkeld. Is ook hard nodig. Het NOC*NSF geeft geen subsidie meer omdat het het mannendeel van het inline-skaten niet meer erkend als internationaal topsportprogramma. We zoeken dus sponsors. Een succesvol EK in Almere kan ons zeker helpen.”
Ook vanuit de politiek is enthousiasme. Gedeputeerde Jaap Lodders: ”Het evenement is een uniek vervolg op de realisatie van de internationale skatebaan in Almere, waar we vanuit de provincie nauw bij betrokken zijn geweest.” En wethouder René Peeters “Zo snel al erkenning voor onze prachtige inline-skatebaan hadden we niet durven dromen. Weer een bewijs voor Almere Topsportstad.”
Paul Nijssen, voorzitter van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) is trots de in 2012 opgeleverde baan gewaardeerd wordt. “En als je dan gelijk samen met de KNSB een EK mag organiseren, is dat de kers op de taart.”
Artikel geplaatst op: 19 december 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen