Mark Pol volgt wethouder Arno Visser op

STAD CENTRUM – Mark Pol volgt VVD-wethouder Arno Visser op, aldus de fractie van de VVD. Pol is nu raadslid en voorzitter van de rekenkamercommissie in Almere. “Mark Pol is de beste kandidaat voor het wethouderschap”, aldus fractievoorzitter Miranda Joziasse. “Als econoom heeft hij goed financieel inzicht en hij kent de stad, de gemeenteraad en de dossiers en kan dus direct aan de slag.”
Mark Pol volgt VVD-wethouder Arno Visser op. (Foto: Fred Rotgans)

In de Almeerse politiek is Pol geen onbekende; sinds 2007 is hij op verschillende manieren betrokken geweest bij de VVD-fractie. Eerder was hij fractiemedewerker, fractie-assistent en bij de verkiezingen van 2010 was hij lid van het campagneteam. Sinds 2010 is Pol lid van de gemeenteraad, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met financiën, grondbeleid en sociale zaken.
“Het belangrijkste doel is om de stad financieel gezond te houden”, aldus Pol. “Op dit moment staan we er financieel goed voor en de uitdaging is om dat, in samenwerking met de gemeenteraad, zo te houden. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn in deze tijd van bezuinigingen. Maar juist daar ligt voor mij de uitdaging, een gezond huishoudboekje van de gemeente en tegelijkertijd de stad verder ontwikkelen, zonder lastenverhoging voor de Almeerders." Pol zal zich bezig houden met de portefeuilles financiën, vastgoed, personeel en organisatie en dienstverlening. In overleg is besloten om de portefeuille cultuur naar Ben Scholten te verschuiven.
Artikel geplaatst op: 30 januari 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen