Sabina Jensch schittert in musical Oliver

ALMERE – Sabina Jensch is vanaf 13 september te zien in de landelijke musical ‘Oliver in New York’. De 13-jarige Almeerse deed samen met 450 jongeren uit heel Nederland auditie voor de musical en wist een plek te bemachtigen in de cast waarvoor slechts 30 jongeren tussen de 13 en 21 jaar werden geselecteerd.
De 13-jarige Sabina Jensch heeft een plek weten te bemachtigen in de cast van de landelijke musical Oliver in New York. (Foto: Studio Rotgans/Leroy Mulder)

Sabina zit al acht jaar bij Theaterschool Almere. Haar deelname aan de audities voor Oliver ging heel spontaan. “Ik zag dat je je kon opgeven en heb gewoon een mailtje gestuurd. Na zeven weken audities was ik door.” De 3-atheneum scholiere aan het Oostvaarders college brengt veel ervaring mee. “Ik zit in de talentklas bij Theaterschool Almere, heb meegedaan aan de musical Joseph van Joop van den Ende en heb in Ahoy gestaan met ‘musical classics’."
Ter voorbereiding op de musical krijgt Sabina elke week zes uur les van bekenden uit het vak. “In combinatie met school en mijn andere activiteiten is dit best druk. Ik heb een aantal dingen stopgezet, zoals mijn zangles bij Babette Labeij, om wat meer rust te krijgen. Het geeft een kick om op het podium te staan voor een groot publiek. De combinatie van zingen, dansen en acteren bij elkaar vind ik erg leuk.”
In de toekomst ziet Sabina zichzelf niet direct als musicalster. “Ik wil graag iets gaan doen in de politiek of rechten. Maar musical wil ik er zeker bij blijven doen en je weet nooit welke kans zich voordoet!”
Meer informatie over de musical is te verkrijgen via www.oliverinnewyork.nl of via 030-6866911.
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen