Thuisloze herenigd met beste vriend

DE MEENTEN – Na een aantal slapeloze nachten heeft thuisloze Henry Jindeich zijn hond Borneo weer terug. Toen hij zijn hond onaangelijnd uit liet op de fiets in Amsterdam werd hij aangehouden door de politie. Omdat hij zijn paspoort niet kon tonen nam deze hem mee voor verder onderzoek. Hond Borneo werd naar het asiel in Hoofddorp gebracht.
Thuisloze Henry Jindeich heeft zijn hond Borneo weer terug. (Foto: aangeleverd)

“Ik ben erg blij dat hij zijn hond weer terug heeft”, vertelt Marjan Harman, buurtbewoonster. “Ik sliep slecht omdat ik steeds moest denken aan die arme man en zijn hond”, zegt Harman. Jindeich, een politiek vluchteling uit Tsjechië, is thuisloos en woont tijdelijk bij vrienden in Amsterdam. Hij staat met zijn daklozenkrant vaak bij de C1000 aan de Jaagmeent en soms bij het winkelcentrum in Muziekwijk.
Geleend geld

Henry vindt het erg fijn dat hij zijn hond weer terug heeft. “Deze hond is het enige dat hij heeft en ze zijn al acht jaar samen”, legt Harman uit. Geld voor het verblijf in het asiel en de boete heeft hij moeten lenen. “Door giften van het winkelend publiek hoopt hij nu het geld op te halen dat hij heeft geleend. Het gaat om een paar honderd euro.” Harman hoopt dat mensen hem wat geld willen geven. “Het is een bescheiden man, zelf zou hij hier nooit om vragen. Vandaar dat ik dat nu voor hem doe.” Jindeich is blij met alle hulp die hij al heeft gekregen. “Hij bedankt iedereen voor alle blijken van belangstelling en steun die men hem biedt”, besluit Harman.
Artikel geplaatst op: 15 juni 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen