Hoeksteen
V&D

Door Marcel Beijer
Ik begrijp niet zo goed waarom V&D nu precies failliet is gegaan. Maakt ook niet uit. Het enorme pand van V&D aan de Citadel staat nu leeg. Een treurig gezicht. Het punt is: wat gaan we doen met het vrijgekomen pand?
Ik pleit voor een bordeel. Niet dat ik daar zelf zo’n behoefte aan heb, maar als er in onze stad nu één bedrijfstak ondervertegenwoordigd is, dan is het toch wel de seksindustrie.
Raar, want ik in iedere grote stad is wel een ‘zone van plezier’. En als ik de verhalen moet geloven is het -financieel gezien- een zéér vruchtbare sector.
Almere is al de ‘hoofdstad van de privé-adresjes’, dus wat is er nu mooier om een sekswarenhuis te openen? We krijgen een levendig centrum en het plezierplein is lekker warm, want overdekt. Op de benedenetage komt een leuk plein met een barretje en rondborstige barvrouw. Op de verdiepingen daarboven de bekende ramen met rode lichtjes. Goed, die vervangen we door groene ledlampjes. Want het moet wel duurzaam, natuurlijk. Ook met het oog op de Floriade, dat trouwens in 2022 voor voldoende klandizie zal zorgen.
En als eerbetoon kunnen we de naam V&D gewoon laten voortleven.
Vrijen & Daad.
Artikel geplaatst op: 24 februari 2016 - 13:02

Gerelateerd

Delen