Hoeksteen
Parkhuys

Door Marcel Beijer
Cees van Bemmel wordt voorzitter van het Parkhuys, het inloop- en informatiehuis voor kankerpatiënten. We kennen Van Bemmel nog wel uit zijn tijd als VVD-wethouder in Almere. Hij zette GroenLinks-collega Rita van Ling ooit weg als ‘onze extra VVD-wethouder’. Van Ling is daarna nooit meer in het openbaar gesignaleerd.
Cees van Bemmel is ook de geestelijk vader van het podium op de Grote Markt, het Omniworld-imperium en het Kasteel Almere.
Ja, Cees dacht gróót.
Insiders bij het Parkhuys houden dan ook hun hart vast voor zijn megalomane inborst. Ze vrezen dat Van Bemmel plannen heeft om het centrum uit te breiden tot de Parkhuys State Building, twee keer zo hoog als de Almeerse WTC-toren. Anderen vermoeden dat Van Bemmel hoopt dat WitchWorld een fiasco wordt, zodat hij alsnog het Kasteel Almere (‘Bemmelstein’) kan betrekken. Van Bemmel is al gesignaleerd met tv-tycoon John de Mol om een avondvullend inzamelingsprogramma te maken. En Van Bemmel heeft zijn VVD-vriend Mark Rutte gepolst om na zijn verkiezingsnederlaag in 2017 fondswerver van het Parkhuys te worden.
Ik geloof die verhalen uiteraard niet. Ik ken Van Bemmel als een sympathieke vent die met zijn imponerende netwerk potverdikkie heel veel goeds doen kan doen voor het Parkhuys.
Artikel geplaatst op: 29 februari 2016 - 16:12

Gerelateerd

Delen