Hoeksteen
Snor

Door Marcel Beijer
Bob Fonhof is overleden. Een persoon die nu postuum als ‘markant’ wordt omschreven. Bob was een bekend gezicht in de Almeerse politiek. En ook daarbuiten, want de snor van Bob was fameus. En fotogeniek. Daarom stond Bob vaak met zijn gezicht in de krant, of kwam hij op TV.
Bob was dus letterlijk het gezicht van de Almere Partij. Die ooit voorstelde om iedere Almeerse zolder van een rubberbootje te voorzien, zodat bewoners konden vluchten als de Flevopolder onder water zou lopen. Er werd daarom wel minachtend gedacht over de Almere Partij en Bob. Dat was niet altijd terecht, want Bob voelde haarfijn aan wat er leefde in de Almeerse samenleving. Dat zat wel snor, Hij bracht het alleen wat onhandig. Dan stelde hij tijdens een raadsvergadering dat hij ‘de afgelopen dagen hón-dér-dén ondernemers’ had gesproken over een bepaalde kwestie. Of hij gebruikte doodleuk de rondvraag om iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen.
Ach, dat was Bob.
Een bijzonder mens, met een bijzonder leven. Hij heeft nog een boek over geschreven. Dat zal ik nog eens opsnorren. En op latere leeftijd ontdekte hij een zeker talent voor schilderen.
Bob overleed afgelopen zaterdag. 80 jaar. Te vroeg.
Hij drukt zijn snor.
Artikel geplaatst op: 25 april 2016 - 14:34

Gerelateerd

Delen