Hoeksteen
Pauzedrankje

Door Marcel Beijer
Binnenkort verschijnt de nieuwe theatergids voor Schouwburg Almere. Oftewel KAF, die fantasieloze naam waar de schouwburg nu onder valt. De gids zal ongetwijfeld uitpuilen van de voorstellingen op hoog niveau. Dat wordt genieten.
Genieten van de voorstelling zelf, bedoel ik. Want in de pauze valt er weinig te genieten. Het is namelijk afgelopen met het kaartje-inclusief-drankje. Iedereen moet weer ter plekke betalen voor het pauzedrankje.
Gemiste kans. Zonder te overdrijven: ik ken mensen die speciaal naar Schouwburg Almere kwamen omdat het pauzedrankje al bij de kaartprijs was inbegrepen. In de pauze pakte je gewoon je gratis drankje.
Heerlijk. Niemand hoefde meer bang te zijn om een puntige elleboog in de ribben te krijgen van iemand die voordringt. Er was geen vrees meer om een complete gebitsanering te moeten ondergaan na een kaakstoot van een opdringerige cultuurliefhebber.
Die rust is nu verleden tijd. Bezoekers moeten weer betalen en dat levert ouderwetse taferelen op: overspannen barmedewerkers die in de dringende mensenmenigte consequent degene met de grootste bek het eerst helpen.
Hoe glossy je theatergids ook is, hoe gelikt je Preview Night ook mag zijn: de klantvriendelijkheid heeft hiermee verloren. Wil degene die verantwoordelijk is voor deze ‘meest-publieks-onvriendelijke-wijziging-EVER’ onmiddellijk de stad verlaten?
Artikel geplaatst op: 20 mei 2016 - 14:31

Gerelateerd

Delen