Tweespalt

Door Marcel Beijer


Mijn tip aan politici om de politiek weer populair te maken: zaai tweespalt. Zorg dat bewoners elkaar met deegroller en vergiet te lijf willen gaan.
We zagen het een jaar geleden in de Kruidenwijk toen de gemeente hoge bomen wilde kappen: de ene helft was vóór de kap, de andere helft tégen. Buren keken elkaar niet meer aan. En nu zien we het ook weer in de Regenboogbuurt: de bewoners staan met de ruggen tegen elkaar. De één wil de oorspronkelijke kleuren streng bewaken, de ander wil compleet welstandsvrij wonen. Het leidt tot verhitte discussies en drukbezochte raadsvergaderingen.
Politieke partijen doen er dus verstandig aan om zoveel mogelijk omstreden voorstellen in te dienen: een Formule 1-circuit in het Beatrixpark bijvoorbeeld. In de omliggende wijken zullen fans van Max Verstappen juichend petities opstellen, natuurfreaks gaan met spandoeken de straat op. Dien een plan in om in Overgooi de grootste moskee van Europa te bouwen. Gooi een ballonnetje op of het mogelijk is om in Stedenwijk een conferentiecentrum voor pedofielen te huisvesten of draag de Landgoederenbuurt als kunstobject voor, waarbij alle huizen volledig zwart worden geschilderd, terwijl alle bomen worden gekapt.
Geloof me: de interesse in de politiek zal enorm toenemen.

Artikel geplaatst op: 13 september 2016 - 08:29

Gerelateerd

Delen