Gotham City

Door Marcel Beijer
Tvesha Chauhan gaat de geschiedenis is als de 200.000e inwoner van Almere. De 10-jarige leerlinge van de International School kreeg daarvoor van burgemeester Franc Weerwind een taart. Maar er is iets opmerkelijks aan Tvesha. Kijk de foto’s in deze krant nog maar eens terug en kijk vooral naar haar grijze sweater: we zien het logo van Batman! Het is zonneklaar dat de 200.000e inwoner van Almere met haar sweater een duidelijke noodkreet aan Batman geeft: 'Help ons! Als Almere zonder extra overheidsgeld doorgroeit naar 350.000 inwoners dan dreigen we net zo’n donkere en sombere stad te worden als zijn Gotham City, dat zonder deze superheld allang ten prooi was gevallen aan corrupte bestuurders die het slecht met burgers voorhebben.'
Het wordt spannend of Batman de dappere noodkreet van Tvesha tijdig ontvangt: Weerwind bracht vorige week woensdag persoonlijk al een taart naar de Eerste Kamer om de groei te vieren. Maar met een ‘stukkie taart’ winnen we het niet van de geniepige Jokers in Den Haag. We hebben Batman nodig om alle beleidsmakers en ministers eens hardhandig van jetje te geven: Almere wil aan de groeiopdracht voldoen, maar wel met een forse zak overheidsgeld. Zo niet, dan komt Batman het halen!
Artikel geplaatst op: 12 oktober 2016 - 07:00

Gerelateerd

Delen

1 reactie

Geplaatst door Akahige langer dan 1 jaar geleden Reageer
Grappig. Ik vind Almere om een andere reden te vergelijken met een stukje Batman-achtergrond. In de PS3-game Batman: Arkham City is er sprake van hoe een deel van Gotham hermetisch wordt afgesloten, waarna het als een vergeetput ter grootte van een stad dient. Al het ergste geteisem wordt daar door een corrupt gevangenishoofd gedumpt.

Het naargeestige aan de setting was hoe finaal en hopeloos deze stad aanvoelde: Bijna niemand komt er nog in en helemaal niemand kan er nog uit.

Dat is zeg maar hoe ik me voel als knooppunt Muiderberg weer eens volledig onbegaanbaar is en Almere voor een deel van de wereld afgesloten lijkt.

Plaats je reactie: