De Redactie

Door Robert Mienstra
‘Harde werkers. Cafébezoekers. Ongezonde eters. Avonturiers. Nachtbrakers. Journalisten.’ Zo beschrijft oud-hoofdredacteur Willem Meiners van de Gooi- en Eemlander op de achterflap van het boek’ De Redactie’ de redactieleden van zijn krant.
Het boek over de glorietijd van de Gooi- en Eemlander werd afgelopen zaterdag ten doop gehouden in Hilversum.
In café Le Journal.
Na een half uur was het al raak.
“Wiebennu?”, bralt een oud-journalist mij toe.
Hij wankelt en struikelt over het opstapje.
Ik vang hem op en noem mijn naam.
“Ne ne nooit vanuh gehored”, gaat hij vervolgens finaal onderuit.
Ik denk aan mijn oude chef redactie, aan Cor.
'Journalistieke verhalen maak je het beste in de kroeg', placht hij altijd te zeggen. 'Daar hoor je de beste verhalen.'
En stelde vervolgens een persuurtje in, in een café aan de Grote Markt waar medewerkers van het stadhuis en gemeenteraadsleden voor werden uitgenodigd.
Na een aantal glazen kwamen de verhalen los en vulde zich de krant voor de volgende dag.
Cor had dus gelijk.
En Willem Meiners ook.
Maar dat waren de gloriejaren.
Nu zit op het stadhuis alles dichtgetimmerd achter tientallen communicatiemedewerkers en zijn de rijen van de coalitiepartijen hermetisch gesloten.
En niemand komt meer in de kroeg.
Artikel geplaatst op: 08 mei 2017 - 10:52

Gerelateerd

Delen